Hae mukaan Hämeen aluejaoston nuorisotiimiin !

Haluaisitko jäseneksi Hämeen aluejaoston nuorisotiimiin?


Kuka kelpaa mukaan?

Jäsenet ovat yleensä 15-25 -vuotiaita, mutta emme ole ikärasisteja, jos vähän nuorempi tai vanhempi haluaa mukaan. Olet mukana hevosharrastuksessa ja Suomen Ratsastajainliiton jäsen siten, että seurasi kuuluu Hämeen alueeseen.
 

Onko se hauskaa?

On se. Ota kaverisikin mukaan, niin homma on kahta hauskempaa. Nyt korona-aikaan tapaamiset onnistuvat etänä ja aikana parempana sitten on tapaamisia.

Nuorisotiimi saa aika vapaasti päättää mitä tekee. Lueteltuja tehtäviä on osallistua tapahtumien järjestämiseen ja ideointiin, tehdä julkaisuja ääninä, videoina, kuvina ja teksteinä, tuoda nuorten mielipiteet päätöksentekoon ja mahdollisuuksien mukaan osallistua aluejaoston toimintaan.

Hämeen alueella on ollut tapahtumia tietenkin Hevoset-messut, tapahtumat Haista Hevonen ja Suomen Hevonen Teivossa sekä luentoja hevosten valmentamiseen ja hoitamiseen liittyen. Tulossa on Tivoli-tapahtumasarja, jota paraikaa suunnitellaan odottaen malttamattomana aikaa koronan jälkeen.

 

Onko se hyödyllistä?

Kyllä. Teette tiimissä työtä hevosten ja hevosurheilun hyväksi. Näin saadaan seurat ja seurojen nuoret yhteen ja nuorten ääni kuuluviin. Aluejaoston nuoret ovat yhteydessä myös Suomen Ratsastajainliiton Nuoriin päättäjiin. Tätä kautta kuulet liiton toiminnasta muutekin, jos vaikuttaminen kiinnostaa joskus enemmässäkin määrin.

Voitte välittää tietoutta hevosista ja hevosharrastuksesta muulle yhteiskunnalle ja voitte välittää tietoa hevosihmisten kesken.

Ja ihan ekstravinkki: monet oppilaitokset hyväksyvät niin seuratoiminnan kuin toiminnan aluejaostossa laskiessaan aktiivisuuspisteitä pääsykokeisiinsa.

 

Onko se rasittavaa?

Riippuu paljon itsestäsi. Ihan kuten elämässä muutenkin, niin jos mukaan lähtee, niin silloin on antanut lupauksen tehdä jotain asian hyväksi. Emme kuitenkaan tapa ketään työllä. Kukin tekee mitä pystyy ja tapaamisia on maltillisesti joka toinen kuukausi tai tarpeen vaatiessa kuukausittain.
Koska jäseniä on eri puolilta Hämettä, katsotaan tapaamispaikka mahdollisimman mukavaksi kaikille ja etäosallistuminen on aina mahdollista. Matkakulut korvataan.

 

Vielä haaste:

Mitä sinä tekisit nuorisotiimissä?

Miten sinä esimerkiksi lisäisit seurojen yhteistyötä?

 

Miten toimin?

Ota yhteys 19.4. mennessä

Maarit Pitkänen (maarit.pitkanen@pp.inet.fi)

Pinja Lassila (piku.greep@gmail.com)

Mia Jurvala (mia.jurvala@gmail.com)


LISÄÄ TÄÄLTÄ