Toimintasuunnitelma 2021

LAHDEN RATSASTAJAT RY
TOIMINTASUUNITELMA VUODELLE 2021

1.YLEISTÄ

Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti Lahden Ratsastajat ry:n tarkoituksena on järjestää opetusta, edistää ratsastusharrastusta, parantaa jäsentensä ratsastustaitoa ja hevostietoutta sekä lisätä ratsastusurheilun harrastajien määrää. Tähän seura pyrkii järjestämällä kilpailuja ja kursseja sekä järjestämällä koulutus ja opetustilaisuuksia.

Lahden Ratsastajat ry kuuluu jäsenenä Suomen Ratsastajainliitto ry:n ja Hämeen Ratsastusjaostoon. Seura kuuluu myös Päijät-Hämeen Liikunta ja -Urheiluun. Urheiluseurana Lahden Ratsastajat ry kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

•Seura haluaa tarjota mahdollisimman monelle tilaisuuden kuntoliikuntaan ratsastusurheilun muodossa

•Seura pyrkii opastamaan ja ohjeistamaan hyviin hevosmiestaitoihin koulutuksen ja mm. lasten ja nuorten hevostaitokerhojen muodossa

•Seura pyrkii kehittämään ja tukemaan kilparatsastajan urapolkua harjoituskilpailuista aina korkeammalle tasolle

Seura pyrkii tekemään ratsastusurheilua tunnetuksi

2. TAKKULAN TALLI ALUEEN KEHITTÄMINEN

3-tallin karsinoita pyritään uudistamaan seuraavina vuosina. Tarhojen pohjia pyritään kunnostamaan. Kilpailukalustoa huolletaan ja uusitaan mahdollisuuksien mukaan.

3. RATSASTUSKOULUN TOIMINTA

Takkulassa toimii seuran vuokralaisena ratsastuskoulu, jonka toiminnasta vastaa Takkulan Ratsastuskeskus oy Neea Kettusen johdolla. Ratsastuskoulun toimintasuunnitelma on liitteenä.

4. KILPAILUTOIMINTA

• Perinteinen Takkulantuoppi kilpailu otettiin jälleen kilpailuohjelmaan 2016 ja se pidetään 2021 heinäkuussa 3 päiväisinä.  Luokkia on seura-, alue- ja kansallisella tasolla.

•Takkulatuoppi eli Takkula Dressage Weekend ratsastetaan myös kouluratsastuskilpailuna heinäkuussa seura-, alue- ja kansallisen tason kilpailuna

  • Kenttäkilpailut pidetään seuratason kilpailuina ainakin keväällä
  • Suuren suosion saavuttanut Maastotaitokilpailu pyritään järjestämää vuoden aikana vähintään kerran -keväällä tai syksyllä
  • Loppukesästä ratsastetaan kesämix, jossa pisteitä kerätään sekä este-, että kouluratsastuksessa. Kilpailun yhteydessä ratsastetaan myös vuoden 2021 Seuran Mestaruudet molemmissa lajeissa.

Menestyviä kilparatsukoita pyritään tukemaan taloudellisen tilanteen mukaan kilpailumenestyksen perusteella. Kilpailukulujen korvaamista takautuvasti anomuksesta kilpailumenestyksen mukaan suunnitellaan.

5. VALMENNUSTOIMINTA

Valmennusta järjestetään esteratsastuksessa, kouluratsastuksessa ja kenttäratsastuksessa.

Ratsastusvalmennuksen lisäksi järjestetään mahdollisuuksien mukaan luento- ja kuntoliikuntatilaisuuksia

6. KOULUTUSTOIMINTA

Keväällä ennen kilpailukauden alkua järjestetään tarpeen mukaan sääntö-, kilpailu- ja toimihenkilökoulutusta.

Seuran toiminnassa aktiivisesti mukana olevilla on mahdollisuus osallistua myös SRL:n ja Hämeen Ratsastusjaoston järjestämiin koulutuksiin

(mm. tuomari, ratamestari, kerho-ohjaaja, kilpailujen järjestäminen jne.).

7. TIEDOTUS
Seura tiedottaa tapahtumistaan omilla nettisivuillaan, Facebookissa sekä tallin ilmoitustaululla. Myös alueen tiedotusvälineisiin pidetään aktiivisesti yhteyttä lajin ja ratsastuksen tunnetuksi tekemiseksi.

8. KANTTIINI
Kanttiinitoiminnan tarkoituksena on hankkia varoja seuran toiminnalle.
Kanttiini toimii seuran järjestämissä kilpailuissa ja muissa tilaisuuksissa.

9. JUNIORITOIMINTA JA NUORISOTOIMINTA
Toiminta on keskittynyt lähinnä ratsastuskoulun alaisuuteen. Poni-ja hevoskerhoa vetävät SRL.n kouluttamat hevoskerho-ohjaajat.

Oma Nuorisojaosto jatkaa toimintaansa- jaoston tehtävänä on suunnitella juniori-ja nuorisotoimintaa ja tapahtumia vuoden mittaan.

Nuorisojaoston vetäjänä toimii seuran nimittämä nuorisovastaava, joka toimii tiedonvälittäjänä ja yhteyshenkilönä johtokunnalle ja joulukuussa järjestettävään Puurojuhlaan- juniorit suunnittelevat ohjelman

10. MUU TOIMINTA

Jouluna pyritään järjestämään puurojuhla.

Puurojuhla on tarkoitettu kaikille, jotka käyvät ratsastamassa Takkulan Ratsastuskoulussa tai kuuluvat Lahden Ratsastajiin. Kutsu on tarkoitettu koko perheelle.

11. JOHTOKUNTA JA SEURANKOKOUKSET

Johtokunta kokoontuu, kun se nähdään tarpeelliseksi, todennäköisesti 1-2 kuukauden välein. Maaliskuussa seuran yleisessä kevätkokouksessa käsitellään toimintakertomus ja tilinpäätös, sekä päätetään vastuuvapaudesta. Marraskuussa seuran syyskokouksen yhteydessä esitellään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio, sekä valitaan johtokuntaan erovuoroisten tilalle jäsenet ja varajäsenet. Ylimääräisiä seurankokouksia järjestetään tarvittaessa.