Hämeen alueen Seurajoukkuemestaruuskilpailut SÄÄNNÖT

ESTERATSASTUS
SEURAJOUKKUEMESTARUUS 2016


Hämeen alueen jäsenseurojen välinen joukkue-esteratsastuskilpailu
Hämeen alueen seurojen välinen estejoukkuemestaruus ratkaistaan yhdessä,
alueen hallituksen nimeämässä kilpailussa.


1. Joukkueen kokoonpano
Joukkueeseen kuuluu 3-4 ratsukkoa. Joukkueeseen voi kuulua poni-, juniori- ja/tai senioriratsukoita. Seurat voivat asettaa kilpailuun haluamansa määrän joukkueita. Joukkueen johtaja ilmoittaa joukkueensa kokoonpanon ja ratsastusjärjestyksen kilpailujen järjestäjälle kilpailukutsussa määritetyssä ajassa. Hevonen ja ratsastaja voivat osallistua vain yhteen joukkueeseen.


2. Tuloksen määräytyminen
Joukkueen tulos on kolmen parhaan ratsukon virhepisteiden summa. Jos jokin joukkueen ratsukko hylätään tai se keskeyttää, joukkuetta ei kuitenkaan hylätä, vaan kyseisen ratsukon tulokseksi lasketaan 20 virhepistettä suurempi virhepistemäärä, kuin sillä kilpailukerralla (= perusradalla tai uusinnassa) on eniten virhepisteitä saaneen ratsukon tulos. Niitä virhepisteitä, jotka ratsukko on saanut ennen suorituksensa hylkäämistä tai keskeyttämistä, ei oteta huomioon, ellei sen siihen mennessä saama virhepistemäärä ole jo suurempi kuin siinä kilpailussa huonoimman ratsukon virhepistemäärä. Tässä tapauksessa ratsukon omaan virhepistemäärään lisätään vielä 20 virhepistettä. Mikäli useamman joukkueen virhepistemäärä on perusradan jälkeen sama, suoritetaan kaikista mitalisijoista uusinta. Uusintaan osallistuvat kaikki uusintaan oikeuttavan joukkueen jäsenet, myös ne jotka ovat saaneet perusradalta hylätyn tuloksen.


3. Ratsastettavat luokat
Joukkuekilpailussa on yksi 100 cm luokka, jonka arvostelu on AM5. Poniratsukoita varten sarjavälit muutetaan


4. Kilpailun järjestämisohjeita
Joukkuemestaruusluokka tulee järjestää omana luokkanaan. Lähtölista arvotaan ja kilpailut ratsastetaan siten, että kaikista joukkueista ratsastaa ensin joukkueen ensimmäiset jäsenet ja sitten toiset jne. Jos joukkueessa on vain kolme jäsentä niin tällaisen joukkueen ensimmäinen jäsen ratsastaa vasta muiden joukkueiden toisten jäsenten kanssa ns. toisella kierroksella. Kaikki ponit lähtevät kuitenkin aina luokan alussa. Radalle suositellaan kahta sarjaestettä.


Joukkueluokasta ei jaeta ranking-pisteitä.
Hämeen alue vastaa joukkuemestaruusmitaleista (kulta, hopea, pronssi) mestaruusruusukkeista sekä voittajajoukkueen esinepalkinnosta. Järjestävä seura vastaa joukkuepalkinnoista ja luokka ruusukkeista.
Järjestävä seura voi anoa Hämeen alueelta tukea joukkuemestaruuksien järjestämiseen (vuonna 2016 200€/laji) toimittamalla vapaamuotoisen anomuksen Hämeen alueen rahastonhoitajalle kilpailuiden jälkeen. Anomuksen tulee sisältää seuraavat tiedot: järjestävä seura, laji, päivämäärä ja seuran tilinumero.


SRL Häme hallitus